Thijs Tegelaar maakte de winnende foto van vorig jaar.

Gemeente Leiden organiseert weer winterfotowedstrijd

Wie maakt de mooiste Leidse nacht- of winterfoto? Die vraag is weer actueel nu de gemeente de jaarlijkse zoektocht naar zo’n mooi sfeerplaatje weer is gestart. De winnaar krijgt niet alleen 250 euro, maar ook gebruikt de gemeente de foto om de Leidenaren vanuit reclamezuilen in de stad een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Een deskundige jury onder leiding van stadsfotograaf Patricia Nauta beoordeelt de inzendingen.

Iedereen die voor zondag 12 november een mooie winterfoto of een sfeervolle ‘Leiden bij nachtlicht’-foto opstuurt, dingt mee. De foto moet in de afgelopen 12 maanden zijn gemaakt en moeten een herkenbaar Leids winterbeeld opleveren of een sfeervol beeld van Leidse monumenten of objecten terwijl ze ’s avonds of ’s nachts worden beschenen door verlichting.

Aan de wedstrijd mogen zowel amateurs als professionals meedoen. Per inzender mogen maximaal drie foto’s worden ingestuurd. De inzenders geven de gemeente toestemming hun foto’s met naamsvermelding te publiceren.

Digitale foto’s kunnen per mail naar t.smit@leiden.nl. Het postadres is: Gemeente Leiden, t.a.v. mevrouw T. Smit, Kabinetszaken en Public Affairs, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Indien de foto’s per post worden gestuurd, dienen ze op A4 formaat te worden ingezonden en aan de achterzijde duidelijk te zijn voorzien van naam, adres en telefoonnummer van de inzender, met gelijktijdige toezending van een UBS stick.

De foto’s dienen van zodanige kwaliteit te zijn dat ze probleemloos op groot formaat kunnen worden afgedrukt (180×120 cm). Digitale foto’s moeten minimaal 1 Mb zijn. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd, de gemeente verwerft het copyright van de ingezonden foto’s.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×