Het zesde Sportcongres Leiden werd goed bezocht. (Foto's: Marja van Tilburg).

Zesde sportcongres in teken van sport en onderwijs

Afgelopen dinsdagavond trad Zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid weer op als gastheer voor het Sportcongres Leiden. Dat werd dit jaar voor de zesde maal georganiseerd door Sportstad Leiden. Dat platform is een samenwerking tussen de gemeente Leiden, de Leidse Sportfederatie, Topsport Leiden en Leiden Beweegt, Beweeg Mee. Dat is een sportproject voor iedereen met een beperking.

Chris de Waard blikte aan het einde van de avond met breedtesportcoördinator Rik van der Geest terug op het sportcongres.

Tijdens deze editie van het sportcongres was er veel aandacht voor sport binnen het onderwijs. Kinderen kunnen niet vroeg genoeg beginnen met sporten en bewegen vonden veel aanwezigen. Niet zo gek, er waren veel mensen uit de Leidse onderwijswereld uitgenodigd.

Chris de Waard nam met sportwethouder Paul Dirkse enkele speerpunten op het gebied van sport in Leiden door.

Sportwethouder Paul Dirkse wil dat er de komende jaren meer aandacht komt voor sport binnen het onderwijs. Hij vindt dat dat één van de speerpunten zou moeten worden in de nieuwe sportnota. Een ander punt dat de komende jaren zeer prominent wordt, is het openstellen van de Leidse sportparken voor andere groepen gebruiken. Open buurtsportparken zijn de toekomst als het aan Dirkse ligt. De geesten daarvoor rijp maken is nu al een punt van aandacht, want veel clubs staan nog niet te juichen bij die verandering.

Chris de Waard in gesprek met LSF-voorzitter Rolf Marselis over de nieuwe sportnota die in 2018 opgesteld moet worden.

Naast een plenair deel werden er tijdens het Sportcongres Leiden weer verschillende workshops gehouden. Een populaire was die van voorzitter Rolf Marselis van de Leidse Sportfederatie (LSF). Het adviesorgaan van de gemeente was namelijk op zoek naar input voor de nieuwe sportnota waar vanaf medio 2018 aan gewerkt gaat worden en de Leidse sportbestuurders wilden die kans niet laten lopen.

Chris de Waard in gesprek met Joop Bos van Leiden Atletiek over de veldloop voor scholieren waar ook zo’n 70 leerlingen van de Leo Kannerscholen aan meedoen.

Een andere workshop ging over sport en autisme. Een goede timing voor Joop Bos van Leiden Atletiek die meteen aanschoof. Hij traint scholieren van de Leo Kannerscholen uit Leiden en Oegstgeest. Een groep van zo’n 70 leerlingen met autisme doen vandaag mee aan een veldloop op de atletiekbaan in de Leidse hout.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×