(Foto: GroenLinks Voorschoten).

GroenLinks Voorschoten houdt fietstocht langs bomenkap Rijnlandroute

“Waar ooit de trotse bomen wiegden in de wind..”, de afdeling Voorschoten van GroenLinks droomt nog van de tijd, nog niet eens zo lang geleden, dat er heel wat meer bomen stonden langs de route waar is begonnen met de aanleg van de Rijnlandroute.

“De bomen zijn helaas niet meer terug te plaatsen. Wel blijven wij ons inzetten voor herplant en geluidsschermen”, zegt fractievoorzitter Monique Lamers. “Wat we ook gaan doen, is in beeld brengen wat er precies aan de hand is. Onze zorgen delen, duidelijk maken dat dit dus de prijs is voor een hardnekkig vasthouden aan de keuze voor groei van het autoverkeer en tegen andere vervoersmogelijkheden, tegen de natuur en een gezonde leefomgeving”.

Een van de manieren waarop GroenLinks Voorschoten wil laten zien welke gevolgen de aanleg van de nieuwe verbindingsweg tussen de A44 en de A4 heeft voor de natuur is een fietstocht langs de plekken van de bomenkap voor de RijnlandRoute en verbreding van de A4. Lamers: “De massale bomenkap is de prijs die wordt betaald voor meer asfalt. Bij de aansluitingen van de RijnlandRoute en bij de tunnelmonden is het het duidelijkst te zien. En ook het schrijnendst”.

Aanstaande zondag wordt er om 13.30 uur verzameld bij Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse Meer. Om 14.00 uur start een fietstocht van een uur via het buitenom fietspad in de Stevenshof naar de Oostvlietpolder en daarna door naar de Meeslouwerplas in de Vlietlanden. GroenLinks nodigt iedereen uit om mee te fietsen. “Het wordt een fietstocht die weliswaar de wonden van de bomenkap laat zien, maar die hopelijk ook inspireert tot positieve daden voor onze natuur,” zegt Lamers.

Aanmelden voor de fietstocht kan via een mail aan secretaris@glvs.nl, maar is niet noodzakelijk.

 

Leiden Politiek Voorschoten RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×