Kapsalon Pico Bello op de Breestraat. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

CDA Leiden wil kappers bestempelen als detailhandel

Als het aan het CDA ligt bestempelt Leiden kappers voortaan als detailhandel. Dat gebeurt nu al in meerdere steden en zou er bijvoorbeeld voor zorgen dat kappers zich ook in de Haarlemmerstraat kunnen vestigen. Vanavond wordt bekend of een meerderheid van de Leidse gemeenteraad met het voorstel instemt.

Met de wijziging zou onder meer het vraagstuk worden opgelost rondom kapperszaak Yes!, die nu tegen de regels in is gevestigd in de Haarlemmerstraat maar wel een meerjarig huurcontract heeft. Meerdere partijen vragen zich echter af of het goed is om het beleid aan te passen om daarmee een probleem rondom één kapper op te lossen. Daarnaast vraagt men zich af of het wenselijk is om kappers in de Haarlemmerstraat te laten vestigen.

Volgens het CDA is het voorbeeld van Yes! alleen maar de aanleiding tot de discussie. Fractievoorzitter Joost Bleijie: “Een kapper is ook gewoon een ondernemer. Een kapper is mij net zo lief als een bakker, of een slager, of een HEMA of wat dan ook. Het zijn ondernemers die onze stad kleur geven en waar heel veel Leidenaren naartoe gaan. Het zijn geen paria’s maar mensen die hard werken voor hun geld. Die moet je gewoon de juiste plek geven, ook in de terminologie. En dat is detailhandel.”

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×