Het team dat Politiek071 voortaan wekelijks maakt. (Foto: Kim Dekker).

Eerste uitzending Politiek071 op Sleutelstad

Het nieuwe radioprogramma Politiek071 beleefde gisteren de vuurdoop. Voortaan zendt Sleutelstad het programma met aandacht voor de politiek in Leiden en de buurgemeenten elke maandagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur uit.

Luister hier de hele uitzending terug of klik er doorheen. De muziek hebben we er alvast uitgeknipt.

In de eerste uitzending aandacht voor de lijsttrekkersstrijd binnen de VVD Oegstgeest die vorige week in het voordeel van raadslid Sven Spaargaren werd beslist, de begrotingsbehandelingen in Oegstgeest en Voorschoten, de horecabeleid rond de Nieuwe Rijn van het Leidse college en een CDA Leiden voorstel om kappers voortaan ook als detailhandel te beschouwen, zodat ze zich ook op bijvoorbeeld de Haarlemmerstraat mogen vestigen.

Tenslotte namen we in de eerste uitzending afscheid van de opgestapte wethouder Marien den Boer van het CDA Oegstgeest en hadden we een eerste kennismaking met zijn beoogd opvolger Jan Nieuwenhuis die vanavond in de raad wordt benoemd als wethouder voor een half jaar. Dat is tot de verkiezingen met een uitloop voor de nieuwe collegevorming.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Zoeterwoude Gemeenteraadsverkiezingen 2018 politiek071-20171106


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×