Het Voorschotense college van burgemeester en wethouders stond vanmiddag de pers te woord aan de vooravond van de begrotingsbehandeling. Ook de kwestie rond Hudson Bar & Kitchen kwam daarbij aan de orde. (Foto's: Chris de Waard).

Gemeente wacht nieuwe vergunningaanvraag Hudson Bar & Kitchen af

“Hudson’s Bar & Kitchen doet niks valt niets te verwijten zolang het bedrijf niet het hele paviljoen aan het Deltaplein in Voorschoten in gebruik neemt”, dat zegt burgemeester Bouvy. Ze baalt er van dat de indruk is ontstaan dat het bedrijf zich niet aan de vergunning zou houden. “Hudson heeft een vergunning voor precies het aantal vierkante meters dat ze als horeca-onderneming volgens het bestemmingsplan mogen gebruiken.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Bouvy van Voorschoten over de ophef rond de vestiging van Hudson Bar & Kitchen aan het Deltaplein.Het gebouw is een slag groter geworden dan ooit in de plannen was opgenomen. “Met toestemming van iemand bij de gemeente”, zo gaat het verhaal. Maar wie die geheimzinnige persoon is, kon en wilde burgemeester Bouvy vandaag nog niet zeggen. De PvdA Voorschoten heeft ernaar gevraagd en de antwoorden gaan binnenkort eerst naar de vragensteller.

 

Het college wil met de gemeenteraad overleggen over aanpassing van de vergunning zodat Hudson ook de nu inpandig afgezette delen in gebruik kan nemen. “Maar dat kan sowieso pas als Hudson een nieuwe vergunning aanvraagt voor de extra meters en dat is nog niet gebeurd. Zodra die aanvraag binnenkomt, gaan we hem beoordelen en dan zal blijken dat het niet binnen de bestemming past. Samen met de gemeenteraad gaan we dan een oplossing zoeken,. Dit is niet iets dat we als college willen besluiten zonder het daar eerst met de raad over te hebben”.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×