Van links naar rechts Marlies van Beek, lijsttrekker Bob Vastenhoud en Jeannette Hofman-Züter. (Foto: GroenLinks Leiderdorp).

GroenLinks Leiderdorp stelt kandidatenlijst vast

Het Leiderdorpse Groenlinks-raadslid Bob Vastenhoud wordt lijsttrekker voor zijn partij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De leden van de afdeling hebben de lijst vastgesteld en Vastenhoud op de eerste plek gezet. De huidige fractievoorzitter Jeanette Hofman-Züter komt op plek 2. Op de derde plek van de Groenlinks-lijst staat Marlies van Beek die nu nog fractie-assistent en burgerraadslid is.

Raadslid Frauke Joester komt tot haar eigen teleurstelling op plaats vier. Op vijf volgt burgerraadslid Ibrahima Bah. GroenLinks heeft nu drie van de 21 zetels in de Leiderdorpse gemeenteraad. De partij  houdt rekening met groei bij de verkiezingen van woensdag 21 maart 2018.

GroenLinks doet het landelijk goed en ook in Leiderdorp groeit de afdeling. Bij de vorige verkiezingen telde GroenLinks Leiderdorp 42 leden, inmiddels zijn dat er 77. “En daarvan waren 23 stemgerechtigde GroenLinksers aanwezig op de ledenvergadering”, zegt Vastenhoud die de zegt zijn ‘stinkende best’ te gaan doen als lijsttrekker.

Volgende maand wordt ook het verkiezingsprogramma van GroenLinks Leiderdorp definitief vastgesteld. Vastenhoud : “We kregen van alle kanten waardevolle aanvullingen en adviezen, die we er niet op een avondje doorheen wilden jassen”.

De kandidatenlijst van GroenLinks Leiderdorp
1. Bob Vastenhoud
2. Jeannette Hofman-Züter
3. Marlies van Beek
4. Frauke Joester
5. Ibrahima Bah
6. Leo Maat
7. Tim Brouwer de Koning
8. Aart Bolluijt
9. Cor Zwart
10. Sjaak van Beek
11. Kees Bos
12. Bettie Heerma van Voss
13. Auke Hofman
14. Vincent Kagie
15. Marian Kathmann
16. Jonathan Truijers
17. Gerrit Vons
18. Riny Vons
19. Bart van Zandwijk

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×