(Foto's: Reanne van Kleef).

Ontwikkelplan voor ondernemen, wonen en recreëren rondom Rooseveltstraat in de maak

Vijf partijen ondertekenden vanmiddag in het Leidse stadhuis een intentieovereenkomst voor een ontwikkelingsplan in een pilotgebied rondom de Rooseveltstraat. In dat plan moeten ondernemen, wonen en recreëren worden gecombineerd. In het plan komt ook te staan hoe het gebied beter en veiliger bereikbaar wordt gemaakt.


Reanne van Kleef was aanwezig bij de ondertekening en sprak met wethouder Paul Laudy die namens de gemeente Leiden tekende, voorzitter Arno de Jong van Ondernemersvereniging Rooseveltstraat & Trekvliet en voorzitter Raad van Bestuur Dirk Jan van der Zeep van wooncorporatie Portaal.

Het pilotgebied.

De ondertekening van de intentieovereenkomst vormt de start voor het opstellen van het ontwikkelingsplan. Dat wordt in het eerste halfjaar van 2018 in nauwe samenwerking met de omgevingspartijen opgesteld. Zo zullen de partijen gezamenlijk een stedenbouwkundig bureau selecteren dat de opdracht krijgt om een ontwerp voor het gebied op te stellen. Komende zomer wordt het ontwikkelingsplan aan de gemeenteraad aangeboden.

Wethouder Laudy: “We willen kijken of we hier een goede ontwikkeling voor de stad op gang kunnen brengen, zodat hier een mooi gebied voor Leiden ontstaat. Want dat is het nu nog niet in alle opzichten.”

De vijf partijen die de intentieovereenkomst ondertekenden waren woningcorporatie Portaal, Vereniging Transformatie Bedrijventerrein Rooseveltstraat en Trekvliet, Ondernemersvereniging Rooseveltstraat & Trekvliet,   Melchior Groen (grondbezitter in het pilotgebied), gemeente Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×