(Foto's: Emile van Aelst).

Stadsfestival ter ere van nieuwe Catharinasteeg van start

Leiden viert vanaf donderdagmiddag vier dagen lang feest om de oplevering van de Catharinasteeg te vieren. Tot en met zondag is de Leidse binnenstad het podium voor livemuziek, theater, dans en lezingen.  Met een bijeenkomst waarbij de ontwikkelaar, belegger en gemeente hun trots uitspraken over het resultaat en een spectaculaire openingsshow, werd het festival voor geopend verklaard. Donderdag zal Velvet’s Foutste Plaatjes tot 21.00 uur de muziek verzorgen in het nieuwe Catharinahof.

Volgens wethouder Paul Laudy is een vierdaags festival om de opening van de Catharinasteeg en daarmee de voltooiing van het nieuwe ‘winkelrondje’ geenszins overdreven: “Dit is een project dat enorm veel toevoegt aan de stad. Je kunt makkelijker van de Haarlemmerstraat naar de Breestraat en omgekeerd. Er is ruimte voor nieuwe grote winkels en for

mules die we nog niet hadden. Het is een enorme stedelijke ingreep geweest om midden in een historische stad zo’n nieuwe steeg en een nieuwe brug aan te leggen. Daar hebben we 25 jaar overgedaan, dus dat is reden tot feest.”

Het volledige programma is terug te vinden op de website van Leiden is Open.


Reanne van  Kleef sprak met wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte) over de opening van de Catharinasteeg.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×