Leidse raad vrijwel unaniem bij vaststellen begroting

Met alleen de stem van de Partij voor de Dieren tegen heeft de Leidse gemeenteraad gisteravond de programmabegroting voor 2018-2021 vastgesteld. De raad sleutelde nog wel wat aan de begroting van wethouder Marleen Damen van financiën, maar die kan er al met al goed mee leven: “Ik kijk terug op een hele prettige begrotingsbehandeling”.

Chris de Waard sprak met wethouder Marleen Damen van financiën over de Leidse begroting en de staat van het Leidse huishoudboekje.

Hoewel Leiden inmiddels wel zo’n beetje door de NUON-gelden heen is maakt Damen zich ook over de toekomst geen zorgen. “Vanaf 2022 krijgen we er van het rijk structureel zo’n tien miljoen euro bij en we hebben ook echt gezonde reserves”. Ook de stijgende kosten van een vergrijzende bevolking gaan geen problemen opleveren. Damen: “Overal in Nederland worden mensen ouder. Niet alleen in Leiden. En dus geeft de landelijke overheid daar meer geld aan uit en dat betekent dat we als Leiden ook weer meer geld krijgen”.

Dick de Vos van de Partij voor de Dieren stemt nooit voor de begroting. Daar staan zaken in als de financiering van kunstgrasvelden en economische groei. Zaken waar de partij mordicus tegen is. “Groei is juist het probleem van veel zaken, niet de oplossing”. 

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×