Wethouder deelt krentenbollen uit bij schoolontbijt in Voorschoten

Afgelopen week werd er door heel Nederland bij in totaal 2.900 scholen gezamenlijk ontbeten door zo’n half miljoen kinderen. Thema was dit jaar ‘Gezond ontbijten is geen kunst’. Doel is het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht brengen. En dat werkt. tussen 2008 en 2016 is het percentage basisscholieren dat bijna altijd ontbijt gestegen van 80% naar 90%.

Het was alweer de vijftiende editie van het Nationaal Schoolontbijt. Naast scholen deden ook 270 gemeente- en stadhuizen mee en drie museums. In Voorschoten werd onder andere meegedaan door de Fortgensschool. Daar maakte ook wethouder Hans Rasch (ONS, jeugd en onderwijs) zijn opwachting en prikte een vorkje mee.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline