Fiene Jonker maakt winnende Peace Poster

0

Gisteren werden op de slotdag van de Week van de Kunst in Voorschoten de prijswinnaars bekendgemaakt van de Peace Poster wedstrijd die ook nu weer werd georganiseerd door de Lions. Kinderen uit groep 8 van de Voorschotense basisscholen worden via de wedstrijd al tekenend gestimuleerd om na te denken over vrede.

De 23 genomineerde posters hingen afgelopen week in Museum Voorschoten. De winnaar mag naar de landelijke finale en wie daar wint, mag zelfs naar New York voor de wereldfinale. Al vanaf 1988 wordt wereldwijd deze Vredesposterwedstrijd georganiseerd door de Lions. Er zijn elk jaar zo’n 400.000 kinderen uit 75 landen die aan deze tekenwedstrijd meedoen.

Winnaars Peace Poster Wedstrijd
1. Fiene Jonker van de Fortgensschool
2. Lisa Litjens van de Gevers Deynootschool
3. Eva van Leeuwen van basisschool Het Kompas

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.