(Foto: CDA Zoeterwoude).

Raadslid Thea van der Kooi stapt uit fractie CDA Zoeterwoude

Raadslid Thea van der Kooi van het CDA Zoeterwoude heeft met onmiddellijke ingang haar lidmaatschap van de partij opgezegd. Ze stapt uit de fractie en gaat door als eenmansfractie. Dat heeft ze vandaag aan het bestuur van het CDA in Zoeterwoude en de CDA-fractie laten weten.

“Ze heeft geen reden opgegeven voor deze stap”, zegt fractievoorzitter Arjan Bakx. “We zijn als fractie teleurgesteld over dit besluit en ook erg verbaasd over het feit dat ze zetel niet teruggeeft aan het CDA. Aan het begin van deze raadsperiode heeft mevrouw van der Kooij wel het interne fractiereglement getekend waarin wordt afgesproken dat bij vertrek de zetel aan het CDA wordt teruggegeven”.

Afgelopen week hebben de leden van het CDA Zoeterwoude de lijst vastgesteld. De partij gaat de verkiezingen in met de Arjan Bakx als lijsttrekker, op plek 2 Astrid Coene, op 3 de huidige CDA-wethouder ton de Gans en op 4 Jos van Houten. Wouter Mooijman staat op 5, gevolgd door Marco van der Ploeg op 6. Esther van Veen staat op 7, Sjaak van Veen op 8, Paul Olthof op 9 en op de 10e plaats staat Hidde Klein. Ellen Harteveld, Kees Bakx, Jan Hulsbos en Gerard van der Hulst staat op respectievelijk plaats 11, 12, 13 en 14.

Van der Kooi is door haar partij niet meer op de lijst gezet voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Naar verluidt is dat de reden van haar vertrek.

De CDA-fractie gaat tot de gemeenteraadsverkiezingen door met vier raadszetels. Voor de coalitie van CDA Zoeterwoude met Progressief Zoeterwoude heeft de stap van mevrouw Van der Kooi geen consequenties. Deze behoudt met tien zetels een ruime meerderheid. De portefeuilles van mevrouw van der Kooij (Groen, Afval en Sport) worden overgenomen door Wouter Mooijman en Josje van Houten in de commissie en door Astrid Coene en Arjan Bakx in de raad.

 

Politiek Zoeterwoude seniorenbelangen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×