(Foto: J.P. Kranenburg)

Angel Daleman Zuid Hollands kampioen marathonschaatsen

Zondag 12 november werd Angel Daleman Zuid Hollands Kampioen bij de meisjes pupillen B. In de wedstrijd over zes ronden, in totaal 2,4 km, die samen met de meisjes pupillen A werd gereden, pakte Daleman de tweede plaats en het kampioenschap in haar klasse. Dinsdag 14 november was Angel Daleman te gast in Sleutelstad Sport071 om te vertellen over haar schaatscarrière.

Gerry van Bakel in gesprek met Angel Daleman

De tienjarige Leiderdorpse staat al op de schaats sinds haar derde. Ze wordt getraind door haar opa en gesteund door haar moeder reist ze door Nederland en Europa op jacht naar nog meer eremetaal. Daleman maakt niet alleen furore in het marathonschaatsen. De kersverse kampioen  is ook in het shorttrack altijd voorin het veld te vinden, en daarvoor gaat ze komend weekend zelfs naar Italie. Angel Daleman wil het liefst elke wedstrijd winnen en droomt al van deelname aan de Olympische Spelen in 2026.

 

 

Leiderdorp Sport Angel Daleman Sport071-talent


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×