Kieslijst CDA Leiden bekend

Twee dagen na  de presentatie van het concept-verkiezingsprogramma heeft het CDA Leiden nu ook de kandidatenlijst bekend gemaakt. In juni won Joost Bleijie al de interne strijd om het lijsttrekkerschap waarbij de leden konden kiezen tussen Patrick Meijer, Roeland Storm en Joost Bleijie. Die laatste nam toen ook meteen het fractievoorzitterschap over van Klaas de Vries die zich niet meer verkiesbaar stelt.

CDA-raadslid Roeland Storm komt op plek 2 en op 3 vinden we het eerste nieuwe gezicht. Daar staat Josine Heijne die de komende tijd ook campagneleider is. Op plaats 4 een oude bekende. Daar staat Patrick Meijer die in de vorige raadsperiode fractievoorzitter was. Op 5 duoraadslid Julius Terpstra en nieuwkomer Sophie Brinkel maakt de top 6 compleet.

De bovenste zes mensen op de lijst ziet het CDA Leiden dat nu met vier setels in de Leidse raad is vertegenwoordigd als verkiesbaar. De opvolgplekken 7 tot en met 10 zijn wel al ingevuld. Daar staan achtereenvolgens ondernemer Stijn Hemel, directeur Eline de Boo van de stichting Present Leiden, ondernemer Jan Botman en Arine Sijl die nu duoraadslid is, maar de komende jaren nog niet in de raad wil.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×