Leidse Winterwonderweken groter en grootser

1

Begin volgende maand gaan de Winterwonderweken in het centrum van Leiden weer van start. Een programma dat uit tien onderdelen bestaat, waaronder de kerstmarkt, de ijsbaan, de intocht van de sint en het Huis van Sinterklaas. Ook Joris Kerstboom komt weer naar Leiden. Dit keer niet naar de Beestenmarkt maar naar het Hooglandse Kerkplein dat in de tweede helft van december wordt omgedoopt tot Hooglandse Kerstplein.

(Video: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Andere onderdelen die de afgelopen jaren werden geïntroduceerd, zijn ook nu weer onderdeel van de programmering. De lichtjesparade, SingelSpark en het Kinder Doeza Festival in het Van der Werfpark.

Chris de Waard sprak na de presentatie met Mels Hartman.

Leiden heeft dit jaar ook een primeur. Pakjesboot 12, dat is de echte, meert twee dagen af in de Haven in Leiden. Of dat een verkenning is voor een eventuele landelijke intocht in Leiden is volgens Mels Hartman van het centrummanagement niet met de medewerkers van de goedheiligman besproken. Leiden hoopt al jaren op die intocht, waarbij Leiden flink wat promotie zou krijgen via de uitzending op de landelijke televisie.

Delen
Zomerbiervaart

1 reactie

  1. Vorig jaar stond Joris kerstboom op de Beestenmarkt en mocht het niets kosten van uit het Centrum Management.
    Ook werden de ondernemers pas heel laat betrokken en werden vervolg afspraken niet nagekomen.
    Al met al werd het een zielige bedoening op ons plein.
    Wij als ondernemers hadden toen al voorspelt dat de boom. ( Het programma word gekocht) niet meer op ons plein terug zou keren. Ben benieuwd hoeveel aandacht en versiering dit plein krijgt. Op ons plein werd kort voor het evenement nog even snel 2 kraampjes geregeld.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.