Het Centrummanagement Leiden presenteerde woensdagavond het programma van de Winterwonderweken die op 25 november van start gaan met de intocht van Sinterklaas. (Foto's: Emile van Aelst).

Leidse Winterwonderweken groter en grootser

Begin volgende maand gaan de Winterwonderweken in het centrum van Leiden weer van start. Een programma dat uit tien onderdelen bestaat, waaronder de kerstmarkt, de ijsbaan, de intocht van de sint en het Huis van Sinterklaas. Ook Joris Kerstboom komt weer naar Leiden. Dit keer niet naar de Beestenmarkt maar naar het Hooglandse Kerkplein dat in de tweede helft van december wordt omgedoopt tot Hooglandse Kerstplein.

(Video: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Andere onderdelen die de afgelopen jaren werden geïntroduceerd, zijn ook nu weer onderdeel van de programmering. De lichtjesparade, SingelSpark en het Kinder Doeza Festival in het Van der Werfpark.

Chris de Waard sprak na de presentatie met Mels Hartman.

Leiden heeft dit jaar ook een primeur. Pakjesboot 12, dat is de echte, meert twee dagen af in de Haven in Leiden. Of dat een verkenning is voor een eventuele landelijke intocht in Leiden is volgens Mels Hartman van het centrummanagement niet met de medewerkers van de goedheiligman besproken. Leiden hoopt al jaren op die intocht, waarbij Leiden flink wat promotie zou krijgen via de uitzending op de landelijke televisie.

Cultuur Economie Leiden winterwonderweken


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×