Winnaars van de Leidse Sportprijzen 2016 (Archieffoto: Emile van Aelst).

Nieuwe categorie bij Leidse Sportprijzen

Leidse sporters kunnen vanaf nu weer worden aangemeld voor de Leidse Sportprijzen. Naast de gebruikelijke categorieën Sportman, Sportvrouw, Aangepaste sporter, Sportteam en Sportcoach, wordt er dit jaar een nieuwe prijs toegevoegd: Sporttalent van het Jaar. De Leidse Sportprijzen worden ieder jaar georganiseerd door de Leidse Sport Federatie (LSF). De prijzen worden op 9 februari 2018 uitgereikt in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal.

Voorzitter Rolf Marselis van de LSF over de nieuwe prijs: “We vergaven al aanmoedigingsprijzen, maar er zijn altijd exceptionele talenten die daar bovenuit springen. Voor die groep hebben we nu deze categorie in het leven geroepen.” De voordracht voor Sporttalent komt uiteindelijk vanuit Stichting Topsport Leiden, die ook het Topsporttalentenfonds beheert.

Aad van der Luit

Ook denkt de organisatie na over een extra eerbetoon voor de dit jaar overleden Aad van der Luit, die veel voor de Leidse sport heeft betekend. “We zijn er nog niet helemaal over uit wat we gaan doen”, zegt Marselis. “Zijn overlijden was een ingrijpende gebeurtenis. We denken wel na over op welke wijze we een eerbetoon kunnen realiseren. Dat we iets met Aad willen doen, daar is het antwoord ‘ja’ op. In welke vorm is nog niet helder.”

Aanmelden

Op de website van de LSF kunnen sporters die in 2017 uitzonderlijke sportprestatie hebben geleverd, worden aangemeld. Daar staat ook aan welke voorwaarde iemand moet voldoen. De aanmeldingen moeten uiterlijk 10 december binnen zijn. Daarna beraadt een vakjury zich over de genomineerden. Ook wordt dit jaar weer de Leidsch Dagblad Publieksprijs uitgereikt.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×