(Foto's: Naturalis Biodiversity Center).

Snijteam Naturalis werkt aan ontleden dwergvinvis

Het zogenaamde snijteam van het Naturalis Biodiversity Center in Leiden heeft in Harlingen een dode dwergvinvis ontleed. Het ruim acht meter lange dier dier dreef waarschijnlijk al zes tot acht weken dood op zee en verkeerde in vergaande staat van ontbinding. Waarschijnlijk is het dier aangevaren.

Eergisteren werd het rottende karkas naar de NIOZ haven (Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee) op Texel gebracht. Vervolgens ging het voor destructie naar Harlingen. Gisteren is het snijteam van Naturalis naar Harlingen afgereisd en werd het dier ontleed. Daarbij stuitten de onderzoekers nog op een verrassing: een foetus van ongeveer 1.70 meter lang.

Het skelet is nog redelijk compleet. de neus was enigszins beschadigd en een deel van de onderkaak mist. De komende tijd wordt het skelet verder geprepareerd om vervolgens aan de collectie van het Naturalis Biodivericity Center toegevoegd te worden.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×