Zoeterwoude eist goed alternatief voor geschrapt station Meerburg

Zoeterwoude gaat er niet zomaar van uit dat het nieuwe station in Zoeterwoude Meerburg definitief van de baan is en wil dat de provincie de gemaakte afspraken nakomt. Dat zegt de Zoeterwoudse wethouder Kees den Ouden. “Zowel inwoners als bedrijven die zich in Meerburg hebben gevestigd, hielden rekening met de komst van het station. Daaronder niet de minste bedrijven. Den Ouden: “Heineken heeft het al in z’n personeelsblad gezet.”

Chris de Waard in gesprek met wethouder Kees van Ouden van Progressief Zoeterwoude over het nieuws dat de provincie het beloofde treinstation bij Meerburg wil schrappen.

Den Ouden wijst op de problemen die het dorp de afgelopen jaren al heeft ondervonden met de ontwikkeling van woningen en kantoren langs de A4. “Het schrappen van het station is daar ook niet bepaald een stimulans voor.  Dit gaan we ook niet zonder meer accepteren. We hebben hier samen met de provincie onze handtekening onder gezet. Daarnaast hebben we er als gemeente, maar ook met de regio heel veel geld in gestoken.”

Eerder riep ook de Leidse wethouder Robert Strijk de provincie al op om met een goede oplossing voor Zoeterwoude te komen.

Den Ouden staat er op dat de provincie op vervoersgebied met een ‘next best-oplossing’ komt als het station Zoeterwoude-Meerburg uiteindelijk definitief geschrapt zou worden. “Maar ook dan zijn we nog steeds teleurgesteld en moeten we echt nog wel even verder praten.” Den Ouden denkt daarbij aan een stuk compensatie.

 

Chris de Waard in gesprek met wethouder Kees van Ouden van Progressief Zoeterwoude over het nieuws dat de provincie het beloofde treinstation bij Meerburg wil schrappen (radio).

Leiden Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×