Wie Paul Bruijnzeels van restaurant La Casita als winnaar van de Ondernemersprijs Voorschoten opvolgt wordt op 8 januari bekend. (Foto: PR).

Nominaties Ondernemersprijs Voorschoten 2017 bekend

Aat en Coen Arbouw van Scharrelslagerij Arbouw, Corien van Oosten-Wolthuis van Trimsalon AlstuBlaft en de winkeliers van Van Beethoven-Winkel-Laan zijn de drie overgebleven kandidaten voor de Ondernemersprijs Voorschoten 2017. Dat heeft de jury, bestaande uit Laura van Klink (VNO NCW Rijnland), Marian Pérez (notaris) en Henk Werlemann (Rabobank) na een marathonzitting op donderdagavond 16 november besloten. Daar presenteerden tien kandidaten zich.

De jury laat weten de keuze erg moeilijk te vinden: “Want ook de zeven anderen waren kandidaten van zeer hoog niveau,” zegt Laura van Klink: “Het zijn eigenlijk allemaal winnaars. Het liefst geef ik ze alle tien de prijs.” De zeven afgevallen kandidaten zijn Björn van der Wal (Columbus Watersport), Driek en Annet Epskamp (Autodeal), Ellen de Vette en Marjolein Altena (Voorschotense Krant), Lex van Raalte en Maarten Duurland (Van Raalte Displays/Xpression XL), Michel de Jong (MB Dustcontrol), Raymond Talsma (Hof van Duivenvoorde) en Rick en Jennifer van der Hooft (Rical Cleaning Products) .

“Wat de keuze zo moeilijk maakte, was de grote diversiteit in bedrijven, achtergronden en mogelijkheden,” zegt het tweede jurylid Marian Pérez: “De kandidaten hadden zich zonder uitzondering uitstekend voorbereid en wisten in tien minuten hun geschiedenis, bedrijfsfilosofie en ambities met behulp van de modernste presentatiemiddelen als bedrijfs- en promotiefilms of gewoon door een bevlogen verhaal haarfijn uit de doeken te doen.”

Zaken waar de jury speciaal op lette, waren de maatschappelijke relevantie, werkgelegenheid, duurzaamheid en doorgroeimogelijkheden. In de keuze voor de drie genomineerden komt verder tot uitdrukking dat er voor Voorschotenaren in het eigen dorp veel meer mogelijkheden zijn om een eigen bedrijf te beginnen of nieuw leven in te blazen, dan je in eerste instantie geneigd zou zijn te denken.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemersvereniging Voorschoten op maandagavond 8 januari wordt of worden de uiteindelijke winnaar(s) bekend gemaakt. Hij of zij ontvangt naast een kleinood het aanbod voor gratis steun vanuit de ondernemersvereniging bij de verdere ontwikkeling van zijn, haar of hun bedrijf of organisatie. De drie genomineerden moeten dus nog ruim zeven weken wachten, voordat zij weten wie van hen de prijs echt wint.

Economie Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×