Komst EMA naar Amsterdam enorme opsteker voor Leiden Bio Science Park

Dat de European Medicines Agency (EMA) de Britse hoofdstad Londen verruilt voor de Amsterdamse Zuidas is niet alleen goed nieuws voor Nederland, maar ook voor Leiden. Wethouder Robert Strijk reageert  dolenthousiast op de komst van het Europese Geneesmiddelenbureau dat medicijnen keurt voor ze in Europa op de markt mogen komen.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Robert Strijk over het belang van de komst van EMA voor het Leiden Bio Science Park.

De EMA verlaat Londen in verband met de Brexit. De circa 900 personeelsleden verhuizen mee naar de Amsterdamse regio waar Leiden in Londense maatstaven gewoon bij hoort. “Bedrijven die dagelijks bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe medicijnen moeten regelmatig naar zo’n geneesmiddelenbureau toe om afspraken te maken. En dan is het een heel groot voordeel als je er  in twintig minuten met de trein bent in plaats van dat je het vliegtuig moet nemen”, zegt Strijk die verwacht dat in het kielzog van de EMA tal van andere bedrijven zich nu ook in onze regio zullen gaan vestigen.

Los van de aantrekkingskracht op andere bedrijven is de aanwezigheid van de EMA ook nog eens goed voor zo’n 40.000 hotelovernachtingen per jaar. Een deel daarvan zal zeker ook in onze regio plaatsvinden.

Economie Leiden Politiek Regio Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×