Een impressie van de Hooigracht zoals die er na de herinrichting uit zal zien.

Herinrichting Hooigracht start volgend jaar zomer

In het derde kwartaal van 2018 gaat de schop in de grond bij de Hooigracht. De straat maakt onderdeel uit van de Centrumroute tussen de stations Leiden Lammenschans en Leiden Centraal. Het hele tracé wordt gefaseerd aangepakt en nu is het deel tussen het Levendaal en Klokpoort aan de beurt. Met de herinrichting is een bedrag gemoeid van 6,8 miljoen euro.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Strijk over de volgende fase van de Centrumroute. Met name de Hooigracht gaat daarbij grondig op de schop.

Het tracédeel Hooigracht bestaat uit de herinrichting van de St. Jorissteeg, Hooigracht en Pelikaanstraat. Daarbij wordt vooral de Hooigracht grondig aangepakt. De straat wordt letterlijk van gevel tot gevel opnieuw ingericht. Daarbij vervallen alle parkeerplaatsen, worden de rijbanen versmald en moeten ook alle bomen wijken. Als de straat klaar is, worden er wel nieuwe bomen aangeplant.

Op twee plekken wordt een plein gemaakt. Bij de Pelikaanstraat en bij de Sint Jorissteeg. Daar komen ook de haltes voor de gewone bussen en de HOV-verbinding (Hoogwaardig Openbaar Veroer).

Het trottoir en het fietspad worden ook opnieuw aangelegd. Iets hoger dan de rijbaan met een afscheiding van een rij kinderkopjes. Wie wil zien hoe dat eruit ziet kan een kijkje nemen bij de Geregracht en de Oranjeboomstraat die op dezelfde wijze zijn aangepakt.

Tijdens de werkzaamheden worden ook de herinrichting van de Hoge Woerd, Kaardesteeg en de reconstructie van rioolaansluitingen meegenomen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×