De top vijf met van links naar rechts Edgard Creemers, Ruben van Duijvenvoorde, Inge Oosterhuis-Gijsbers, Eric Bouw en Sven Spaargaren. (Foto: VVD Oegstgeest).

Nieuwe namen domineren kandidatenlijst VVD Oegstgeest

De leden van de VVD Oegstgeest hebben gisteren de definitieve kandidatenlijst vastgesteld. Op de lijst staan 23 kandidaten waarop bij de komende gemeenteraadsverkiezingen gestemd kan worden. In de top vijf op lijsttrekker Sven Spaargaren na allemaal nieuwe namen.

Op plek twee staat Edgard Creemers. Hij heeft scheikunde gestudeerd en is zelfstandig ondernemer in de financiële dienstverlening. De derde plek is voor Eric Bouw. Hij werkt bij een bank en is consultant voor Defensie. Op de vierde plaats staat de oud-voorzitter van de afdeling Inge Oosterhuis-Gijsbers. Zij heeft een achtergrond in de zorg en is eigenaar van een computerwinkel.

De vijfde plek is voor student Ruben van Duijvenvoorde die binnenkort zijn masters Bio-Farmaceutische Wetenschappen en Technische Bedrijfskunde zal afronden. Hij kan zich in de aanloop naar de verkiezingen vast warmlopen. In de raadsvergadering van donderdag 23 november wordt hij benoemd als steunfractielid.

IJsbrand Terpstra in gesprek met student Ruben van Duijvenvoorde van VVD Oegstgeest

Marcus Rolloos die zich profileert als de groene liberaal van de huidige fractie staat ook nog op de lijst. Wel op een in principe onverkiesbare plaats 21. Dat was bijna nog anders geweest. Een aantal leden probeerde tot driemaal toe om hem op een hogere plek te krijgen, maar slaagden daar uiteindelijk net niet in. Rolloos: “Ja dat heb ik ook gehoord. Dat voelt als een hart onder de riem en een steunverklaring.”

Eerder wilde het bestuur van de afdeling aan de ledenvergadering voorleggen om Rolloos helemaal van de lijst te halen, maar dat voorstel werd ingetrokken. Daardoor kan hij wel met voorkeurstemmen in de raad komen. Rolloos: “Dat ik niet hoog op de lijst sta, vind ik eigenlijk veel leuker. Nu is het echt aan de kiezer.”

IJsbrand Terpstra in gesprek met lijsttrekker Sven Spaargaren van de VVD Oegstgeest

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×