(Foto's: Reanne van Kleef).

'Kijkdoos' naast Jumbo laat toekomst Stationsgebied zien

De kiosk naast de Jumbo aan het Stationsplein is door de gemeente Leiden omgebouwd tot ‘kijkdoos’. In de kiosk zaten de afgelopen jaren verschillende winkels als een ijswinkel en een GSM reparatieshop. Het gebouwtje is gekocht door de gemeente en zal op den duur, net als het gebouw waar de Jumbo in zit, moeten wijken voor de nieuwe megabioscoop De Geus. Tot die tijd wordt de nieuwe kijkdoos gebruikt om een weergave te geven van het toekomstige Leidse Stationsgebied.


Reanne van Kleef sprak wethouder Paul Laudy over de ‘Kijkdoos’: ” Het ziet er niet alleen leuk uit, maar je kunt er ook echt iets beleven. Het is de bedoeling dat er het een en ander wordt tentoongesteld maar er wordt bijvoorbeeld dat er een film getoond wordt over de bouwontwikkelingen in het gebied.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×