Masterclass voor kandidaat stadsdichters in Old School (Foto's: Gerry van Bakel)

Wil de echte stadsdichter nu opstaan

Niemand zou afvallen en er werden ook nog geen prijzen uitgereikt. De echte wie van de vier vindt pas plaats op woensdag 31 januari 2018. Maar in het TheaterLokaal van Old School mochten woensdag 22 november de vier kandidaten voor de titel stadsdichter 2018 hun opwachting maken en zich presenteren aan het publiek. Met eigen gedichten, waarvan een over de stad Leiden, die hen de nominatie had opgeleverd en een opdracht van het Leids Literair Landschap dat de verkiezing in samenwerking met het Leidsch dagblad organiseert.

Gerry van Bakel was aanwezig bij de voorronde of masterclass van de stadsdichtersverkiezing wonesdag 22 november 2017 in Old School

De jury die de voorselectie maakte uit tien ingezonden kandiaten zijn wethouder Cultuur Robert Strijk, Boekhandel Kooyker eigenaar Willeke van der Meer en Leidsch Dagblad kunstredacteur Theo de With. De jury zal in januari samen met het publiek de eindwinnar vaststellen. De juryleden zaten in Old School op de eerste rij toen de kandidaten Marianne van Velzen, Egon Snelders, Gerard Schelvis en Ditmar Bakker zich daar voorsteleden en uit eigen werk voordroegen.  De huidige stadsdichter Wouter Ydema was ook aanwezig om de jury waar nodig te assisteren en de kandidaat-opvolgers van goede raad en tips te voorzien.

Leids Literair Landschap voorzitter Marianne Oosterop noemde het daarom ook liever een masterclass dan een voorronde. Er hoefde nog niemand weggestemd te worden en het was vooral de bedoeling meer bekendheid te genereren en een podium te bieden aan de potentiele erfgenamen van Wouter Ydema.

Voor meer informatie ga naar de website van stichting Leids Literair Landschap.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×