(Foto's: Chris de Waard en Reanne van Kleef).

Vernieuwd Kooiplein feestelijk geopend

Het Kooiplein is vandaag feestelijk heropend, nadat het de afgelopen jaren grondig is gerenoveerd. De lokale gemeenschap pakte flink uit met een hapje en een drankje, draaimolen en feestelijke versiering. Een speciale vermelding was er voor Kooibewoner Wils Spies, die zowel bij het maken van de renovatieplannen als tijdens de opening een belangrijke rol speelde. Het nieuwe plein heeft de naam ‘Het Plein van Leiden’ gekregen.

Wethouder Paul Laudy opende het Kooiplein door een toast uit te brengen. Hij is blij met de vooruitgang die het nieuwe Kooiplein voor de wijk betekent en kijkt ook alvast vooruit. “Het is hier prachtig ingezaaid, maar daar is in november natuurlijk niks van te zien. Daarvoor moeten we even wachten op het voorjaar, dan ziet het water er ook mooier uit. Maar je ziet nu al welke potentie het heeft.”

De wethouder noemde Kooibewoner Wils Spies in het bijzonder. “Soms moet je iemand in het zonnetje zetten die net even dat extra stapje zet.” Daarmee doelt hij op de lobby van Wils voor de bruggen over de nieuw gegraven gracht. Spies stond tijdens de opening sapjes in te schenken voor de bezoekers. “Ik wilde een extra bruggetje, dus dat heb ik voor elkaar gekregen via Paul”, legt Spies tussendoor uit. “Dit is het zieltje van de wijk, dus dat bruggetje moest er gewoon komen.”

De werkzaamheden op het Kooiplein worden de komende maanden afgerond. Daarna opent de nieuwe supermarkt en worden ook de laatste woningen opgeleverd. De komende jaren wordt er vervolgens verder gewerkt aan de wijk. “Sinds deze week weten we meer over de plannen die De Sleutels met de wijk heeft en ook aan de noordkant van de Willem de Zwijgerlaan gaan we verder met de ontwikkeling”, aldus wethouder Laudy van Leiden.

IJsbrand Terpstra was op het Kooiplein en sprak met diverse aanwezigen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×