Sinterklaas kwam vanmorgen in Voorschoten aan. Niet per stoomboot, maar in een mooie oldtimer. (Foto's: Chris de Waard).

Traditionele Sinterklaasintocht in Voorschoten op nieuwe plek

Vanmorgen om 10.00 uur is Sinterklaas in Voorschoten aangekomen. Hij werd daar op de hoek tegenover het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Bouvy. Het was voor het eerst dat de sint hier zijn intocht deed. In andere jaren kwam hij met de boot. “Dat kon nu niet”, vertelde de goedheiligman aan Sleutelstad. “We zijn een week geleden aangekomen in Dokkum en ik heb de kilometerpiet uit laten rekenen wanneer we dan hier zouden aankomen. Dat was pas over een week.”

Voordat sinterklaas aankwam speelde de Pietenband al vrolijke sinterklaasliedjes en deden ze dansjes met de kinderen.

Chris de Waard ging vanmorgen naar de Sinterklaasintocht en sprak met de Sint, de burgemeester en natuurlijk met de wachtende kinderen.

Op 2 december is de Pietenband van Laurentius van 10.00 uur tot 11.00 uur bij de winkels aan de Van Beethovenlaan. Van 12.00 uur tot 16.00 uur is Sinterklaas die dag in het Sinterklaashuis aan de Schoolstraat Boulevard (tussen Foto van den Boogaardt en Arbouw. 

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×