(Foto's: IJsbrand Terpstra)

Kinderen verwelkomen Sinterklaas in zonnig Oegstgeest

Honderden kinderen hebben Sinterklaas vanochtend verwelkomd op het Boerhaaveplein in Oegstgeest. Om half elf meerde Sinterklaas aan, waarna zijn Pietenband hem begeleidde naar het plein. Daar werd hij welkom geheten door burgemeester Jaensch, die erg blij was met de komst van de Sint.

“We hebben ‘ZON AAN’ ge-sms’t naar Oegstgeest”, grapte een van de pieten op de boot van Sinterklaas. En zo was het ook: na een pittige hagelbui vlak voor aakomst van de Sint, brak al snel de zon door. “Met dat lekkere zonnetje erbij zie je al die blije gezichten zo goed, het is een genot om hier te zijn”, aldus Sinterklaas.

Nadat Sinterklaas langs alle kinderen was gegaan en tekeningen in ontvangst had genomen, sprak hij iedereen op het plein toe. “Er zijn hier lieve kinderen, dus Sinterklaas heeft altijd een goed reden om hier naartoe te komen”, zei Sinterklaas tegen de burgemeester. “En wat gezellig dat jullie er allemaal zijn in zulke grote getalen”, tegen alle kinderen.

Vanaf het Boerhaaveplein is de Sint per koets langs de winkelcentra aan de Lange Voort en de Kempenaerstraat gereden. Zijn tocht eindigde hij op het gemeentehuis van Oegstgeest. “Daar zullen we hem samen ontvangen en krijgen alle kinderen een persoonlijk presentje”, aldus burgemeester Jaensch. Aan het einde van de middag gaat de Sint dan weer verder het land in.


IJsbrand Terpstra was in Oegstgeest en sprak daar met de kinderen, de burgemeester en natuurlijk met Sinterklaas.

Oegstgeest Sinterklaas


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×