(Foto's: Emile van Aelst).

Talkshow 'Aan tafel bij Ruud' al 15 keer in Maredijkhuis

Ruud Binnendijk hield zondag voor de vijftiende keer zijn talkshow ‘Aan tafel bij Ruud’. Daarin gaat hij elke derde zondag van de maand in gesprek met interessante Leidse gasten en praat over hun leven en hun werkzaamheden. Gisteren waren wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte) en Leni Minderhoud (auteur van ‘Van werknemer naar ondernemer, de winnaarsformule voor vrij ondernemen’) te gast.


Reanne van Kleef sprak na afloop van de 15e editie van ‘Aan tafel bij Ruud’ met gastheer Ruud Binnendijk.

Door het goede weer bleef de opkomst van ongeveer twintig bezoekers wat achter op voorgaande edities, maar het publiek verliet na afloop tevreden de zaal. Dat kwam mede door gastheer Binnendijk, die goed voorbereidt zijn gasten het hemd van het lijf vroeg.

Zo moest wethouder Laudy antwoorden de vragen over de bouw van een groot appartementencomplex naast de Lorentzschool, de ontwikkelingen in het Stationsgebied en de enorme woningopgave van 10.000 nieuwe woningen in de komende vijftien jaar. Ook wilde Binnendijk weten of die huizen, net als de twee nieuwe parkeergarages, niet onder de grond gebouwd kunnen worden. Een interessant idee volgens Laudy, al betwijfelde hij of er veel mensen in een woning zonder daglicht willen wonen.

De tweede gast was Leni Minderhoud. Zij is zelfstandig sparringpartner, business-en loopbaancoach voor ervaren professionals en schreef het boek ‘Van werknemer naar ondernemer, de winnaarsformule voor vrij ondernemen’. Ze richt zich vooral op 45-plussers die na jarenlange loondienst zelfstandig ondernemer willen worden. Volgens Minderhoud schuilt er in iedereen een ondernemer en zij helpt mensen daarin hun weg te vinden.

Na afloop van de gesprekken mocht het publiek ook zelf vragen stellen aan de gasten.

Aan tafel bij Ruud met Maarten ’t Hart.

De Talkshow is anderhalf jaar geleden van start gegaan toen het vernieuwde Maredijkhuis werd opgeleverd. “Ik zou het eigenlijk maar één keer doen”, vertelt Binnendijk. “Maar dat is niet gelukt, zolang het bevalt ga ik er mee door.” Binnendijk kijkt met het meeste plezier terug op de editie met Maarten ’t Hart. “Dat is toch iemand die gewoon op nationale televisie komt. De zaal zat toen ook helemaal vol en het was een heel leuk gesprek. En op straat zegt hij me nu gedag. Het verbaast me elke keer weer dat iedereen gewoon wil komen als ik ze vraag.” De decembermaand slaat Binnendijk over, maar in januari is er weer een nieuwe editie van ‘Aan tafel bij Ruud’.

 

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×