Erik Maassen is gisteravond door de leden van de SP Voorschoten gekozen als lijsttrekker. (Foto: Chris de Waard).

SP Voorschoten sluit fusie met Leiden niet uit

De samenwerking met Wassenaar is geen succes geworden en daarom moet Voorschoten nu een duidelijke keuze maken voor intensieve samenwerking met de Leidse regio. Dat zegt Erik Maassen van de SP Voorschoten die gisteren is gekozen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen.

Chris de Waard sprak met SP-lijsttrekker Erik Maassen en nam alvast de belangrijkste punten uit het programma door.

Ook werd gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering in Activiteitencentrum Boschbloem het verkiezingsprogramma vastgesteld. Belangrijke punten zijn voor de SP voldoende betaalbare woningen en ook wil de partij de bezuinigingen die recent zijn opgenomen in de gemeentebegroting nog eens goed tegen het licht houden. Maassen: “Als het aan ons licht gaan we niet verder bezuinigen op armoedebeleid en gaan we de verenigingen in stand houden.” Ook wil de SP geen bezuinigingen op de bibliotheek en het zwembad moet openblijven.

Over de samenwerking met de Leidse regio is Maassen ook duidelijk. “We moeten kiezen. Dat blijkt ook uit de bestuurskrachtmeting. En wij zeggen, wij kiezen voor de Leidse regio. Het liefst zelfstandig, maar wel met een aantal taken die we als regio doen.” Een fusie met Wassenaar is voor de SP uitgesloten. En met Leiden? Maassen: “Ik zeg nooit nooit.”

Naast het programma werd ook de kandidatenlijst vastgesteld. Na Maassen volgen op plek 2 en 3 respectievelijk Elzelien van der Starre en Richard Pauwels die nu commissielid zijn.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×