Peel Slowly and See wil doorontwikkelen naar groter festival

Het festival Peel Slowly and See heeft de line-up bekendgemaakt voor de aankomende editie die op 23 februari wordt gehouden in de Leidse Schouwburg. De organisatoren van het muziekfestival zien de editie van 2018 als de start van vernieuwing en groei naar een groter festival. Het aantal acts ten opzichte van voorgaande jaren is groter en er zijn ook meer grotere bands die de toneelplanken van het oudste theater van Nederland zullen betreden.

Peel Slowly And See ontstond als initiatief van drie vrienden, alle drie werkzaam bij platenzaak Velvet, in het Imperium Theater. Het begon als kleinschalige avonden met intieme concerten, waarbij ‘ontdekken’ het sleutelwoord was. Die gedachte is en zal altijd de hoofdgedachte zijn van het festival: Peel Slowly And See programmeert ‘ontdekwaardige’ muziek in alle genres.

Voor 2018 heeft Peel Slowly And See de samenwerking gezocht met andere Leidse concertorganisatoren. Samen met Jazzed Up, Subblicious en multicultureel muziekpodium X ontwikkelden de programmeurs een brede muzikale programmering: van punk tot modern klassiek. In de toekomst wil Peel Slowly And See kijken hoe zij nog meer verbindingen in de stad kan aangaan met o.a. ondernemers, educatie én de Leidse binnenstad.

Line-up Peel Slowly and See 2018

Kim Janssen
Martin Kohlstedt
Too Slow To Disco
Altin Gün
Bart Wirtz
Johanna Glaza
O, Kutjes
Geronimo
Lola
Venus Tropiceaux
Hebe
Black Tarantula

Kaarten voor het festival zijn o.a. te koop via de Leidse Schouwburg en Velvet Music.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×