Tijmen Snel plaatst zich voor NK Allround

7

Afgelopen weekend heeft de Leidse topsporter Tijmen Snel zich bij de kwalificatiewedstrijden in Eindhoven geplaatst voor het NK Allround dat eind januari wordt gehouden in IJsstation Thialf. Snel heeft met het behalen van de eerste plek op de 500 meter en een tweede plek op de 1500 meter een duidelijk visitekaartje afgegeven.

Snel won de eerste afstand van de Eindhoven Trofee in een tijd van 36.87. De tweede tijd was voor Thomas Geerdinck met 37.33 en derde werd Olof Gerritsen in 37.64.

 

Delen

7 reacties

 1. Greetje van Gruting op

  Zo, dat is een mooi resultaat voor Tijmen! Gefeliciteerd.
  Misschien opent zijn prestaties wel perspectieven voor een Leidse ijshal…..

 2. Jantje van Leiden op

  Alleen een ijsbaan van 400 meter telt landelijk mee. Een baan van 300 meter is onvolwassen en zal over een paar jaar weer gesloten worden. Zonde van het geld. Geld van de ooit beloofde nieuwe Groenoordhallen zou bijgelegd kunnen worden om een echte baan/ijshal te ontwikkelen.

  • Niet aan beginnen, veel te duur en gegarandeerd met jaarlijkse exploitatietekorten. Tenzij Snelle Tijmen miljoenen heeft verdiend met zijn prijs, nog veel meer gaat binnenhalen en alle ‘pecuniën’ in die ijsbaan wil stoppen.

   • René Dentener op

    Gemeente Voorschoten heeft al nee gezegd tegen de smeekbede in de regio van de Leidse D66-sportwethouder voor een financiële bijdrage aan de nieuwe ijshal. De Alphense sportwethouder Du Chatinier (CU) heeft reeds gezegd dat alleen als er draagvlak is bij alle Alphense ijsverenigingen dat er dan geld vanuit Alphen komt. En dan nog, hoeveel is vooralsnog onduidelijk. Overigens ketste in Alphen a/d Rijn 10 jaar geleden reeds de bouw van de Dutch Oval af op gebrek aan financiën en steun.(‘Wat te doen met €10 miljoen’, http://www.alphens.nl/opinie/opinie-alphen/609,ijsbaan-in-de-mottenballen.html ) De noodzaak van een ijshal in Leiden is niet aangetoond met genoeg alternatieven in de directe omgeving van Leiden zoals een 400 meter baan in Den Haag (De Uithof) en de Silverdome in Zoetermeer. Maar nee, daarvoor is de Leienaar natuurlijk véél te lui om even een stukje naartoe te reizen.

Je bent nu offline