De 18 aanwezige kandidaten uit de top twintig van GroenLinks Leiden. (Foto's: Chris de Waard).

Ook leden GroenLinks Leiden stellen kandidatenlijst vast

Tijdens een algemene ledenvergadering in Het Gebouw hebben de leden van GroenLinks Leiden gisteravond de kandidatenlijst voor de verkiezingen van maart 2018 vastgesteld. Over de bovenste twintig plekken werd per plek gestemd. De lagere plaatsen op de, bij GroenLinks heten dat lijstvullers en lijstduwers, worden met goedkeuring van de leden later door het bestuur ingevuld.

Chris de Waard in gesprek met GroenLinks Leiden lijsttrekker Walter van Peijpe over de kandidatenlijst.

De ALV heeft Walter van Peijpe gekozen als lijsttrekker. Van Peijpe zit sinds 2010 in de Leidse gemeenteraad en is sinds begin 2016 fractievoorzitter. De kandidatencommissie omschrijft Van Peijpe als het boegbeeld van GroenLinks Leiden en roemt zijn grote netwerk in de stad en de positief-kritische stijl waarmee de huidige fractie de afgelopen jaren harmonieus heeft samengewerkt, zowel onderling als met andere partijen.

 

Er zijn een paar veranderingen met de voorlopige kandidatenlijst. Hoogste nieuwkomer is nog steeds Gebke van Gaal, maar nu op plek 5. Naast bekende gezichten als Jos Olsthoorn en Ashley North zijn duoraadsleden Emma van Bree en Alex Friso voor volgens GroenLinks verkiesbare plekken gekozen. “Andere verkiesbare nieuwkomers zijn Marleen Schreuder en Rembrandt Rowaan,” meldt de partij die de verkiezingsuitslag daarmee wel heel optimistisch inziet. Schreuder en Rowaan staan op plek zeven en acht.

Campagne-aftrap
Op zondag 10 december trapt GroenLinks Leiden de campagne af. dat gebeurt tussen 15.00 uur en 17.00 uur in café Babbels. Tijdens deze aftrap wordt ook het programma gepresenteerd. In januari opent de partij ook weer een campagnepand. Vlak bij De Burcht. Dat wordt de uitvalsbasis voor de vrijwilligers tijdens de campagne. Omdat het om een vrij kleine ruimte gaat, worden er geen publieksactiviteiten georganiseerd.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×