D66 Leiden lijsttrekker Paul Dirkse weet sinds vandaag officieel met welke ploeg hij de verkiezingscampagne in gaat. (Foto: Chris de Waard).

Vernieuwing is sleutelwoord bij kandidatenlijst D66 Leiden

Het team waarmee D66 Leiden de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 in gaat is bekend. Na het lijstadvies van 17 november konden de leden van de afdeling de afgelopen anderhalve week elektronisch hun stem uitbrengen. Zo’n dertig procent deed dat ook waarmee de definitieve lijst nu is vastgesteld.

Lijsttrekker is de huidige wethouder Paul Dirkse die al eerder werd gekozen na een lijsttrekkersverkiezing. Op plek twee staat nieuwkomer Amela Halilovic, op drie zittend raadslid Susannah Herman. Vahit Köroglu staat op plaats vier. Ook hij maakt nu ook al deel uit van de Leidse D66 fractie, net als Marc Gaulard (vijf) en Lodi van Brussel (zes).

Vanaf plek zeven volgen er enkele nieuwe gezichten. Het gaat om IJsbrand Olthof (zeven), Francien Zeggelt (acht), Sander van Diepen (negen) en Antje Jordan op tien. Op elf staat Eric Krijgsman die nu ook al in de raad zit en op plaats twaalf Cor Arnoldus. D66 Leiden is momenteel met twaalf zetels in de Leidse gemeenteraad vertegenwoordigd.

Verderop in de top vijftig die D66 Leiden heeft gepresenteerd staan zowel nieuwe namen als zittende raadsleden die al dan niet op eigen verzoek waarschijnlijk niet meer in de raad terugkeren. Voorbeelden van die laatste groep zijn Anneloes Wassenaar (twintig), Peter Bootsma (27), Fleur Spijker (35), Farokh Tahmasian (39), Timo Gubbens (45) en Jeffrey van Haaster op 48. Lijstduwer is wethouder Robert Strijk die zijn politieke loopbaan in Leiden beëindigt. Er nog maar één positie die hij in de Leidse politiek heel graag zou bekleden. Burgemeester van de Sleutelstad.

Lijsttrekker Dirkse heeft veel zin om met de nu gekozen diverse groep de campagne in te gaan, zo laat hij weten. “D66 gaat voor een groene, bruisende en ondernemende stad waar kansen zijn voor alle inwoners, jong en oud. Met dit team gaan we daar samen met de stad hard aan werken.” Afdelingsvoorzitter Jeroen Slobbe valt hem bij: “Ik ben trots op dit ijzersterke team én op de manier waarop het tot stand is gekomen. Met deze kandidaten kunnen we als D66 ook de komende vier jaar weer mooie dingen voor de stad bereiken.”

D66 organiseert zaterdag 2 december haar stadscongres waar de leden ook het verkiezingsprogramma definitief zullen vastgestellen.

Hieronder de volledige lijst
1. Paul Dirkse
2. Amela Halilovic
3. Susannah Herman
4. Vahit Köroglu
5. Marc Gaulard
6. Lodi van Brussel
7. IJsbrand Olthof
8. Francien Zeggelt
9. Sander van Diepen
10. Antje Jordan
11. Eric Krijgsman
12. Cor Arnoldus
13. Liang de Beer
14. Pascalle van Eerden
15. Nils ter Braake
16. Armin Ademovic
17. Branko van Loon
18. Charlotte Pronk
19. John Doove
20. Anneloes Wassenaar
21. Beryl Göbel
22. Maarten Magielse
23. Annelieke van den Berg
24. Joost van der Wal
25. Nilles Raken
26. Max Dijkstra
27. Peter Bootsma
28. Richard Noordervliet
29. Jasmijn Touw
30. Youri Hageman
31. Leon Bosma
32. Joris Vijverberg
33. Josefine Rook
34. Bastiaan Bakker
35. Fleur Spijker
36. Jasper Dalhuisen
37. Hans Schouffoer
38. Leon Krijthe
39. Farokh Tahmasian
40. Mischa Tan
41. Arjen Raap
42. Mark Koek
43. Roger Hendriks
44. Sabine Verschoor
45. Timo Gubbens
46. Laura van Dijk
47. Michael Vos
48. Jeffrey van Haaster
49. Margot Nicolaes
50. Robert Strijk

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×