(Foto's: Gerry van Bakel)

Feestelijke opening De Toekomst in Slaaghwijk

De jeugd heeft de toekomst, zei Zorg en Welzijn wethouder Roos van Gelderen voordat ze de feestelijke strik doorknipte en daarmee voor jongerencentrum De Toekomst in Slaaghwijk het nieuw begin officieel inluidde. Er werd getrommeld en met pepernoten gestrooid en er waren hapjes en door de kinderen van centrum De Toekomst gebakken koekjes. Sinds 1 oktober is het grondig opgeknapte pand al in gebruik, maar op woensdag 29 november was de wethouder, de drie organisaties die De Toekomst als hun thuishaven beschouwen en wijkbewoners naar het pand aan de Sperwerhorst gekomen om even stil te staan en feest te vieren rondom het vernieuwde jeugd- en jongerencentrum in de Slaaghwijk.

De drie vaste huurders zijn het Jeugd en Gezinsteam voor de Merenwijk, Jeugd- en Jongerenwerk en de stichting Dans voor Mij.

Voor jongerenwerker Roland Meivogel was het een zeer feestelijke dag. Het tromgeroffel tijdens de openingsceremonie en het enthousiasme van de kinderen gaan wat hem betreft gelijk op. Meijvogel ziet de Toekomst met vertrouwen tegemoet.

Gerry van Bakel sprak met jongerenwerker Roland Meivogel

Het Jeugd en Jongerenteam zal ook elke werkdag paraat staan in De Toekomst om wijkbewoners te helpen bij problemen en vragen rondom opvoeding en scholing. Teamleider Paola Homan raadt wijkbewoners aan eens te kijken op de website voor wat haar team de wijk te bieden heeft.

Gerry van Bakel sprak met Jeugd en Gezinsteamleider Paola Homan

De stichting Dans voor Mij verwelkomt alle kinderen uit de wijk om te komen dansen, toneelspelen, knutselen en nog veel meer. Dans voor Mij-voorzitter Ser wil geen leeftijd noemen. “Alle kinderen zijn welkom.”

Gerry van Bakel sprak met Ser, voorzitter Stichting Dans voor Mij, en vrijwilligster Femmy den Haan

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×