Auditief kunstwerk in nieuwe passage bij Leidse hortus

In de nieuwe passage die is gerealiseerd in het P.J. Vethgebouw van de Universiteit Leiden is deze week het kunstwerk ‘Fluisterende Wind’ onthuld. De passage loopt van de 5e Binnenvestgracht bij de Sterrewacht naar de Hortus Botanicus en vormt zo een verbinding in de Singelparkroute.

Chris de Waard sprak bij de onthulling met Edwin van der Heide en hoogleraar Auditieve Cultuur Marcel Cobussen

Het kunstwerk is ontworpen door Edwin van der Heide samen met hoogleraar Auditieve Cultuur Marcel Cobussen. Het bestaat uit een wandreliëf in combinatie met  een acht-kanaals generatieve geluidscompositie die door Van der Heide met zelfgeschreven software wordt gegenereerd op een computer. De kunstenaar heeft daarvoor gebruik gemaakt van een zelf samengestelde bibliotheek van menselijke stemmen die op zo’n manier worden vervormd dat er een soort ruis ontstaat. Een enkele keer klinkt er een verstaanbaar woord.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×