De winnaars van de Leiderdorpse Sportprijzen 2017. (Foto: Reanne van Kleef).

Winnaars Sportprijzen Leiderdorp bekend

De winnaars van de Leiderdorpse Sportprijzen 2017 zijn bekend. Tijdens het sportgala in het A4 Zalencentrum werden de prijzen voor Sportman, Sportvrouw, Sportteam, Sportvereniging, Sportvrijwilliger, Talent jongens en Talent meisjes uitgereikt.

De jury bestond uit Jan Vos, Carolien van der Horst en Ron Hoogendam. Zij schreven in het juryrapport dat er dit jaar weer veel gegadigden waren in de categorie Sportman, maar weinig in de categorie Sportvrouw. De verenigingen worden daarom opgeroepen om volgend jaar ook hun sportvrouwen van het jaar massaal aan te melden.

Sportman

Zitskiër en meervoudig wereldkampioen Jeroen Kampschreur ging er met de titel Sportman van het Jaar vandoor. Daarmee gaf hij taekwondoka Finn Vogelenzang en Europees hockeykampioen Jorrit Croon het nakijken.

Sportvrouw

In de categorie Sportvrouw van het jaar werden twee kandidaten genomineerd. Winnares Rozanne Voorvelt speelt op dit moment met haar waterpoloteam ZVL Tetteroo in Italië voor de Euro League en kon daarom zelf niet de prijs in ontvangst nemen. Ze werd wel per telefoon direct op de hoogte gebracht en live het podium opgehaald. De pas 16-jarige Voorvelt maakte onlangs haar debut in bet Nederlands team. De andere genomineerde was zeilster Iris Baas.

Sportteam

RCL vr1 werd kampioen in de Hoofdklasse  en promoveerde naar het hoogste amateurniveau van Nederland. Daarmee wonnen ze ook de titel Leiderdorps Sportteam van het jaar 2017. De andere genomineerden waren Velocitas C1 en Alecto dames 1.

Sportvereniging

De jury had een zware taak om een winnaar te kiezen uit voetbalvereniging RCL, volleybalvereniging Leython en korfbalvereniging Velocitas. Uiteindelijk ging ‘Club van Klasse’ RCL er met de prijs vandoor. Onder meer door het rookvrij maken van het complex, introductie van het G-voetbal, het ‘mooist doelpunt van het jaar’ en natuurlijk de nieuwbouw van het nieuwe clubgebouw.

Sportvrijwilliger

Frans Schouten (Leython DC), Hilde van Herwijnen (Velocitas) en Johan van Velzen (RCL) werden door hun verenigingen voorgedragen als vrijwilliger van het jaar. Onder daverend applaus uit de zaal van de Velocitasaanhang nam Hilde de prijs in ontvangst.

Talent jongens

Turner Diede Roozeboom won goud in zijn klasse op het onderdeel Brug en werd daarmee Nederlands Kampioen. Ook schreef hij geschiedenis door als eerste jongen de Ahoy Cup te winnen. Dat het Talent van het Jaar bij de jongens heel wat in zijn mars heeft, liet hij ook nog eens zien door op het podium een achterwaartse salto te maken. De andere genomineerden waren schaatsers Stan Springer en Henk van Atten.

Talent meisjes

Schaatster Angel Daleman won dit jaar al vele gouden medailles op verschillende afstanden en werd onlangs kampioen van Zuid-Holland bij het marathonschaatsen. Ze werd uitgeroepen tot grootste sporttalent van de Leiderdorpse meisjes. De andere genomineerden waren zusjes en ritmisch gymnasten Luna en Nadia Walsh. Inmiddels zijn de zussen overgestapt naar het paaldansen.

Interviews met de winnaars en foto’s van de avond volgen.

 

 

 

Leiderdorp Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×