Gemeente Voorschoten stelt telefonisch loket voor welzijn, werk en zorg in

Inwoners van Voorschoten kunnen voortaan via één telefoonnummer al hun vragen stellen over welzijn, werk en zorg. Het telefoonnummer 088 – 654 93 80 is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Het telefonisch loket zorgt ervoor dat inwoners en professionals sneller de juiste deskundige vinden die ondersteuning kan bieden.

Voor vragen die gaan over hulp en ondersteuning kan het zijn dat inwoners een antwoord vinden bij een fysiotherapeut, een huisarts, de welzijnsorganisatie of de gemeente. Om te voorkomen dat iemand lang moet zoeken bij wie hij of zij moet zijn, is het informatiepunt nu de hele dag beschikbaar. Er werken medewerkers die direct weten waar een inwoner het beste naartoe kan en sommige vragen kunnen zij ook direct beantwoorden.

Wethouder Nanning Mol ziet het telefoonnummer als een volgende stap naar één loket waar inwoners voor alle vragen terecht kunnen en snel geholpen worden als dat nodig is. “Zorg en welzijn gaat over mensen. Dan moet je niet verdwalen in complexe procedures of ingewikkelde woorden. Onze dienstverlening moet laagdrempelig, makkelijk en toegankelijk zijn.”

Ook zijn collega-wethouder Hans Rasch ziet veel voordelen in het nieuwe loket: “Het wordt eenvoudiger om integraal te werken. Wanneer je besluit om hulp in te schakelen, moet het niet zo zijn dat je eerst moet zoeken naar een deskundige. De medewerkers van het loket kennen de routes en kunnen veel vragen direct beantwoorden.  En anders weten zij wie het beste de hulp en ondersteuning kan bieden die nodig is.”

Het informatiepunt Welzijn Werk en Zorg is voor zowel inwoners als voor professionals. Via de medewerkers van dit informatiepunt kunnen zij snel worden doorverwezen naar de juiste aanbieder van zorg. Overigens blijft ook het fysieke loket in het gemeentekantoor op afspraak gewoon bereikbaar.

Het informatiepunt is op werkdagen telefonisch bereikbaar op telefoonnummer:
088 – 654 93 80. Of per mail: wwz@voorschoten.nl.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×