Mark de Jong, burgemeester Laila Driessen en Sam Pranger bij de Alrijne Pendelbus die vanaf vandaag rijdt tussen de ziekenhuizen in Leiden en Leiderdorp. (Foto's: PR).

Gratis pendeldienst voor patiënten tussen Alrijne Ziekenhuizen Leiden en Leiderdorp

Patiënten en bezoekers van de Alrijne Ziekenhuizen kunnen met ingang van vandaag op doordeweekse dagen gebruik maken van de Alrijne Pendelbus, een gratis pendeldienst tussen het Alrijne Ziekenhuis Leiden en Alrijne Leiderdorp.

Burgemeester Laila M. Driessen van Leiderdorp noemde de pendelbus gisteren bij de officiële opening een prachtig initiatief. De bus maakte gisteren in aanwezigheid van Mark de Jong, lid raad van bestuur van Alrijne Zorggroep en Sam Pranger, voorzitter van het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds, de eerste rit tussen Leiden en Leiderdorp.

“We hebben deze pendeldienst opgezet als een extra service aan onze patiënten. Soms is er behandeling nodig op een andere locatie dan die waar de patiënt het meest dichtbij woont. Om te voorzien in de vraag naar vervoer tussen de locaties Leiden en Leiderdorp hebben we daarom de Alrijne Pendelbus in het leven geroepen”, licht Mark de Jong de pendelbus toe.

De pendelbus is in eerste instantie een pilot, waarin wordt onderzocht hoeveel vraag er naar gratis vervoer tussen beide ziekenhuislocaties is. Op basis van feedback van huisartsen is besloten deze service te bieden aan patiënten en bezoekers. Alrijne biedt op elke locatie poliklinieken van vrijwel alle specialismen, maar patiënten worden voor specifiekere of complexere behandelingen als nodig verwezen naar één van de andere locaties.

De realisatie van de pendelbus is mogelijk gemaakt door subsidie uit het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds. Dit fonds steunt Alrijne Ziekenhuis bij het realiseren van extra voorzieningen die het welzijn verhogen van patiënten en personeel.

Tijden
Tussen 08.30 en 16.30 uur rijdt er ieder uur een bus in beide richtingen. De bus vertrekt ’s ochtends op het halve uur vanuit Leiden naar Leiderdorp, en op het hele uur vanuit Leiderdorp naar Leiden. Om 12.30 uur rijdt de bus niet vanwege lunchpauze. Vanaf 13.00 uur vertrekt elk heel uur een bus vanuit Leiden naar Leiderdorp en op het halve uur van Leiderdorp naar Leiden. Door middel van een vertrektijdenklok bij de pendelbushalte is telkens de precieze vertrektijd te zien. Op vrijdagmiddag is de laatste rit om 15.30 uur, van Leiderdorp naar Leiden. Meer informatie is te vinden op alrijne.nl/pendelbus.

Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×