(Foto: Fields of Wonder).

SingelSpark vormt weer route van lichtobjecten langs Leidse singels

Net als vorige twee winters ontsteekt het Leidse theatercollectief Fields of Wonder een serie lichtobjecten langs de Leidse singels. Op twaalf verschillende plaatsen zijn tussen zondag 17 december en zaterdag 30 december verlichte kunstobjecten te vinden onder de noemer SingelSpark ‘Reflection Water’.

SingelSpark is een route van licht die zorgt voor een verbinding tussen het centrum en de wijken daaromheen. De singel vormt letterlijk een weerspiegeling van alles wat zich rondom de ‘scheidslijn’ van het centrum en daarbuiten afspeelt. Binnen het thema Reflection Water vormt het water een inspiratiebron om mee te kunnen bewegen met hedendaagse ontwikkelingen.

Iedereen kan de route zelfstandig lopen of fietsen met behulp van een speciale plattegrond met uitleg over de kunstenaars en hun werk. De plattegrond is vanaf half december voor €2,50 verkrijgbaar bij het VVV-Kantoor Leiden aan de Stationsweg 26 en bij Hof van Sijthoff aan de Doezastraat 1b.

Op zondag 17 december zijn er speciale feestelijke KerstTochten waarvoor ingeschreven kan worden via info@fieldsofwonder.nl. Deelname is dan € 2,50 p.p. Om 16.00 uur en 20.00 uur wordt er verzameld bij Hof van Sijthoff. Ter plekke kan vervolgens gekozen worden tussen een twee uur durende tocht langs alle kunstwerken of een kortere tocht langs een selectie van objecten. Die laatste tocht duurt een uur. Onderweg worden de deelnemers verrast met theatrale acts.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×