Op vastgoedbeurs Provada presenteerde de gemeente Leiden onder ander het stationsgebied als 'duurzaamste kilometer van Nederland'. (Foto's: Chris de Waard).

Discussieavond over duurzaamheid Stationsgebied Leiden

Is het Stationsgebied in Leiden de duurzaamste kilometer van Nederland? Volgens de gemeente Leiden wel, maar wat is er dan zo duurzaam aan de plannen die in ontwikkeling zijn of komen? Daarover organiseert Burgerpanel Leiden Centraal Park samen met het Groene Ideecafé op 11 december een discussieavond in Scheltema.

“Sinds de Vastgoedbeurs Provada verkoopt de gemeente Leiden het Stationsgebied met de slogan ‘De duurzaamste kilometer van Nederland’. Maar wat is duurzaam? Volgens de gemeente: groen, van gas los, CO2 neutraal, klimaatbestendig en circulair. Wie de plannen voor het Stationsgebied bestudeert ziet echter tekeningen van een volgebouwd Stationsgebied met 12 torens en geen groen van betekenis”, zo constateren de organisatoren.

Burgerpanel Leiden Centraal Park was een van de winnende ideeën op de L750 Burgertop die dit jaar werd gehouden. De groep betrokken Leidenaren zet zich in voor een duurzaam stationsgebied, maar plaatst vraagtekens bij de gemeentelijke plannen. Daarover gaat het tijdens de discussie-avond in Scheltema. “Wat betekent vooroplopen in duurzaamheid? Hoeveel ruimte willen we voor groen? Hoe duurzaam is de bouw van de Lorentz? Hoe houden we duurzame woningen betaalbaar? En als de ontwikkelingen naar meer duurzaamheid zo snel gaan, wat betekent dat voor de huidige plannen in het Stationsgebied?”

Op deze avond presenteert Leiden Centraal Park ook haar concept-burgervisie voor het Stationsgebied: ‘Leiden Centraal Park: Op naar de duurzaamste kilometer’. De avond begint om 20.00 uur. Om 19.30 uur gaan de deuren van Café Scheltema aan de Marktsteeg 1 open.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×