Op 16 en 17 december is Duivenvoorde in Kerstsfeer. (Foto: PR).

Kasteel Duivenvoorde in Kerstsfeer

Net als voorgaande jaren is er ook deze maand weer een kerstmarkt van chalets met ambachtelijke en regionale producten, kerstartikelen, wijnen en kindercadeaus op het voorplein van Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Duivenvoorde in Kerstsfeer is dit jaar in het weekeinde van 16 en 17 december.

Er is een kerstman die mandarijnen uitdeelt en kinderen kunnen met groen van het landgoed een kerststukje maken. Hof van Duivenvoorde zorgt voor de inwendige mens en genieten van de winterse natuur kan tijdens een wandeling door het park.

Op zaterdag zijn er optredens van de professionele zes-mans a capella zanggroep Full Voice en Jachthoornblaasgroep Waalsdorp . Op zondag is er een optreden van het Dickens orkest van Muziek Vereniging Laurentius en muziek verzorgd door Suzanne Burdorf (zang en gitaar) en Josefien van Pelt (zang, accordeon en klokkenspel). Zij vormen samen de Christmas Chicks.

Kerstbomenverkoop en zelf een kerststukje maken
Een mooie Fijnspar, Nordman of Servische spar kan zelf worden uitgegraven en mag na de kerst worden teruggebracht zodat deze weer herplant kan worden. Hulst, maretak en ander kerstgroen wordt per bosje verkocht en voor kinderen zijn er materialen om meteen aan de slag te gaan om tegen een kleine vergoeding een kerststukje te maken. Neem voor dit doel wel zelf een mooi bakje mee.

Schitterend kerstsprookje
Buiten alles gezien? In het eeuwenoude kasteel worden rondleidingen gegeven. Het kasteel is als een kerstsprookje versierd met mooi opgetuigde bomen en fonkelende decoraties. Op ieder half uur wordt er in de Eetkamer een kerstverhaal voorgelezen aan de jongste bezoekers.

Bezoek en kaarten
Duivenvoorde in Kerstsfeer vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 december van 12.00 tot 17.00 uur. De kasteelrondleidingen zijn al uitverkocht maar kaarten voor alleen de kerstmarkt en een bezoek aan de Marotzaal van het kasteel zijn er nog volop. Deze tickets kosten €2,50 (kinderen t/m 12 jaar: gratis) en kunnen gereserveerd worden via de webshop op www.kasteelduivenvoorde.nl, maar zijn ook aan de kassa op het terrein te koop (alleen pinnen). Ook op de kerstmarkt is bij een aantal standhouders uitsluitend contant betalen mogelijk.

Parkeren is gratis, maar in de nabije omgeving van het kasteel zijn de parkeermogelijkheden bij grote drukte beperkt. Kasteel Duivenvoorde is ook goed per fiets of met het Openbaar Vervoer te bereiken. Bus 45 en 46 (halte ‘Kniplaan’ in Voorschoten) stoppen dichtbij de ingang van het landgoed.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×