CDA-wethouder Daan Binnendijk kan goed leven met het 'tussenjaar' waarbij de provincie Zuid-Holland weliswaar geen preventief toezicht houdt op de financiƫn van de gemeente Voorschoten, maar nog wel een oogje in het zeil houdt. (Foto: Chris de Waard).

Provincie houdt nog een jaar de vinger aan de Voorschotense pols

Het preventief toezicht van de provincie Zuid-Holland stopt weliswaar per 1 januari 2018, maar dat betekent nog niet dat Voorschoten weer helemaal van de ambtenaren uit het Provinciehuis af is. “Er wordt een tussenjaar ingesteld,” vertelt CDA-wethouder Daan Binnendijk aan Sleutelstad. “In 2018 hoeven we niet meer voor elk financieel besluit vooraf toestemming te krijgen van de provincie, maar ze blijven wel meekijken.”

Chris de Waard in gesprek met de Voorschotense wethouder Daan Binnendijk over het afbouwen van het toezicht door de provincie.

Mochten zich in 2018 zaken voordoen die naar het oordeel van de provincie de financiĆ«le toets der kritiek niet kunnen doorstaan, dan wordt er niet alsnog ingegrepen. Wethouder Binnendijk legt uit dat er dan wel bestuurlijk overleg volgt. Hij vindt het tussenjaar ook geen probleem. “Ik vergelijk het met een pakje Croma, je moet er even bijblijven voor het beste resultaat,” zo trekt hij de vergelijking met de reclame van de bakboter uit de jaren ’80. “En zo denkt de provincie er ook over.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×