De komende tijd wordt gezocht naar een financieel haalbare toekomst voor Zwembad Het Wedde in Voorschoten. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente Voorschoten sluit andere exploitant zwembad Het Wedde niet uit

De gemeente Voorschoten is voortvarend aan de slag gegaan met de raadsbreed gesteunde motie die vorige maand werd ingediend bij de begrotingsbehandeling. Daarin riepen alle partijen wethouder Daan Binnendijk van financiën op om te onderzoeken op welke manier zwembad Het wedde open kan blijven. “We gaan heel zorgvuldig te werk, maar we hebben ook duidelijk van Sportfondsen gehoord dat er onrust is onder het personeel en dat willen we zo kort mogelijk laten duren.”

Chris de Waard in gesprek met wethouder Daan Binnendijk van financiën over de taskforce die de toekomst van zwembad Het Wedde gaat onderzoeken.

Binnendijk beloofde de raad in november om 40.000 euro beschikbaar te stellen voor een taskforce van experts die naar oplossingen gaat zoeken om het zwembad voor Voorschoten te behouden. Inmiddels zijn de eerste stappen al gezet en is er een gemeentelijke projectleider aangesteld met wie Binnendijk al een eerste bezoek heeft gebracht aan de directie van Sportfondsen Voorschoten. “Ter kennismaking,” zegt Binnendijk.

De komende tijd worden er leden aangezocht voor de taskforce. Geen bekende Voorschotenaren of oud-politici, maar mensen die verstand hebben van zwembaden, financiën en sportcomplexen. “We zijn heus niet de enige gemeente met een probleem als dit en we kunnen leren van anderen,” licht Binnendijk toe.

Het contract met Sportfondsen loopt af per 2021. Tot die tijd komt de gemeente de contractuele verplichtingen ook gewoon na. Vanaf dat jaar is vorige maand wel een bezuiniging van jaarlijks vier ton ingeboekt op de subsidie van het zwembad. Maar Binnendijk weet ook wel dat er nergens zwembaden kunnen bestaan zonder subsidie en dat hoeft dan ook niet. Hoeveel Voorschoten er na 2012 wel voor over heeft, wil hij logischerwijs niet zeggen. Dat zou de onderhandelingspositie richting Sportfondsen Voorschoten of andere mogelijke exploitanten schaden.

Want over één ding is Binnendijk nu wel al helder. “Sportfondsen is niet onze vijand. Ze zijn deel van het probleem dat we samen moeten oplossen. We zijn heel tevreden over ze, maar de taskforce zou best met het advies kunnen komen om ook eens naar een andere exploitant te kijken. Ik sluit dat niet uit.”

 

Politiek Voorschoten wedde


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×