Wethouder Hans Rasch is blij met de afronding van de renovatie van Vlietwijk. Volgende maand volgt nog een feestelijke afronding. (Foto: Chris de Waard).

Renovatie Voorschotense Vlietwijk afgerond

Eind januari dan viert wethouder Hans Rasch van ONS Voorschoten samen met de bewoners van Vlietwijk dat de renovatie van de wijk is afgerond, maar eigenlijk zijn de laatste werkzaamheden inmiddels achter de rug. Er is veel gebeurd in de afgelopen twee jaar. Zo is de riolering vervangen en meteen ook dubbel uitgevoerd.

Eind vorige maand werd de eerste van 150 regentonnen overhandigd aan een bewoner. samen vangen die tonnen 15.000 liter regenwater tijdelijk op zodat het bij hoosbuien gefaseerd het riool kan inlopen.

Een reguliere riolering voor het vuile water en een extra buis voor de afvoer van het hemelwater. Zo moet de wateroverlast in de wijk voor een belangrijk deel tot het verleden behoren. Niet alleen de aanpassingen aan het riool moeten daar overigens voor zorgen. Bewoners kunnen en moeten zelf ook maatregelen nemen. bijvoorbeeld door het plaatsen van een regenton om bij zware hoosbuien het water voor een deel op te vangen. In een ton gaat honderd liter en Rasch hoopt dat uiteindelijk 500 mensen een ton zullen plaatsen. Een project van de gemeente heeft een flinke eerste aanzet gegeven. 150 bewoners tekenden al in voor een regenton.

Chris de Waard in gesprek met de Voorschotense wethouder Hans Rasch over de afronding van de renovatiewerkzaamheden in Vlietwijk.

Naast de aanpak van de waterhuishouding zijn bovengronds ook de straten aangepakt, parkeerplaatsen opnieuw en logischer ingedeeld en zijn verkeersstromen aangepast om verkeersoverlast terug te dringen. Verder zijn stoepranden verdwenen en zijn of worden de afvalcontainers ondergronds geplaatst.

 

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×