(Foto's: Chris de Waard).

Controle vuurwerkverkooppunten in volle gang

Om ervoor te zorgen dat de opslag en verkoop van vuurwerk deze maand veilig verloopt bij de tientallen vuurwerkverkooppunten in de regio, voert de Omgevingsdienst West-Holland in samenwerking met de Brandweer Hollands-Midden in de aanloop naar de jaarwisseling controles uit bij de verkopers. Sleutelstad mocht mee met zo’n controlebezoek en verslaggever Chris de Waard kwam terecht bij Bike Totaal Van Hulst aan de Geversstraat in Oegstgeest.

Chris de Waard liep mee met de controle en sprak met Mart van der Plas van de Omgevingsdienst West-Holland en met eigenaar Rolf Kamphues van Bike Totaal.

Voorafgaand aan het bezoek voert de omgevingsdienst al een administratieve controle uit. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de keuringsrapporten van de sprinklerinstallaties. Ter plaatse wordt door de brandweer bekeken of de overige aanwezige blusmiddelen in orde zijn.

Belangrijkste onderdeel van de controle zijn de in het geval van Bike Totaal twee, bunkers waar het vuurwerk wordt opgeslagen. Die betonnen ruimtes moeten aan allerlei regels voldoen en dat geldt ook voor de opslag van het vuurwerk zelf. Dat mag bijvoorbeeld niet te hoog worden opgestapeld. In geval van brand zou dat de werking van de sprinklerinstallatie negatief beïnvloeden. Ook wordt gekeken of toegangsdeuren hermetisch afgesloten kunnen worden.

Geen verkoop op oudejaarsdag
Bij Bike Totaal Van Hulst bleek alles in orde. Wel krijgt het bedrijf ook aan het einde van de maand nog controles tijdens de verkoopdagen. De verkoop van vuurwerk vindt dit jaar overigens niet plaats op oudejaarsdag. 31 december valt op een zondag en op die dag mag volgens het vuurwerkbesluit geen vuurwerk verkocht worden. De verkoopdagen zijn daarop 28, 29 en 30 december.

112 Sleutelstad Economie Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×