Adriaan Andringa (in pak) is lijsttrekker voor D66 Voorschoten. (Foto: PR).

D66 Voorschoten zoekt bestuurlijke toekomst in Leidse regio

Of de gemeente Voorschoten in de toekomst nu wel of niet zelfstandig kan blijven, de bestuurlijke toekomst ligt in de Leidse regio. Dat stelt D66 Voorschoten in het onlangs gepresenteerde verkiezingsprogramma. Lijsttrekker Adriaan Andringa spreekt van grote keuzes: “Kunnen we als zelfstandige gemeente de voorzieningen en dienstverlening op peil houden? En als dat niet zo is, hoe richten we die bestuurlijke toekomst dan wel in en met wie?”

Het antwoord op die laatste vraag heeft D66 zelf ook nog niet beantwoord. Samenwerking met de Leidse regio is noodzakelijk om zaken als de bereikbaarheid van Voorschoten aan te pakken, maar dat kan wat Andringa betreft ook vanuit een fusie met Wassenaar: “Ook in die situatie moeten we samenwerken in de Leidse regio,” aldus de lijsttrekker die over de bestuurlijke toekomst zegt dat het doel centraal staat en niet de vorm: “Dat kan als zelfstandige gemeente, dat kan in hechte samenwerking of als onderdeel van Leiden, maar dat kan ook vanuit een fusie met Wassenaar.”

De partij ziet verder de noodzaak om te bezuinigen nadat Voorschoten het afgelopen jaar onder actief toezicht van de provincie Zuid-Holland stond.  Maar we kiezen er voor om te bezuinigen op stenen en straten, niet op mens en maatschappij,” zegt Andringa. “Dat betekent dat we het verenigingsleven van Voorschoten bij de bezuinigingen willen ontzien.”

Als voorbeeld noemt Andringa het zwembad: “Samen met de vrijwilligers van de sportverenigingen en Het Wedde zelf kunnen we creatieve oplossingen bedenken om de kosten omlaag te brengen, zonder direct zaken kapot te bezuinigen. Als D66 zijn we er van overtuigd dat het zwembad open kan en moet blijven.”

Speerpunten voor de partij zijn verder goed onderwijs, het behoud van het groene karakter van het dorp en de energietransitie.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×