Fractievoorzitter Monique Lamers van GroenLinks Voorschoten zit nog vol vragen voer de gang van zaken rond het Deltaplein. Wordt ongetwijfeld vervolgd bij de behandeling van de bestemmingsplanwijziging. (Foto: Chris de Waard).

GroenLinks Voorschoten houdt vragen over paviljoen Deltaplein

Hoewel met het mea culpa dat wethouder Mol vorige week uitsprak over de gang van zaken rond de vergunningverlening voor het horecabedrijf op het Deltaplein, de politieke kou uit de lucht is, worstelt de fractie van GroenLinks Voorschoten nog steeds met een hele serie onbeantwoorde vragen.

Zo vindt fractievoorzitter Monique Lamers het erg onbevredigend dat het nog steeds niet duidelijk is of Hudson Bar & Kitchen nou een restaurant is of een cafetaria. “Bij een restaurant hoort een veel grotere behoefte aan parkeerplaatsen,” stelt Lamers terwijl ze verwijst naar een brief uit mei van dit jaar. “Daarin schreef het college zelf dat een restaurant op die plek niet past binnen het bestemmingsplan. Tot onze verbazing beweert het college nu dat het etiket niet belangrijk is, maar is in de aanvraag voor de exploitatievergunning het woord restaurant wel vervangen door ‘algemene horecagelegenheid’.”

GroenLinks vindt het verder jammer dat het college niet wil openbaren welke vraag de gemeente nou precies heeft gesteld aan het juridische adviesbureau dat het college heeft geadviseerd over de hele gang van zaken rond het paviljoen op het Deltaplein. Lamers: “Ging het hier om de mogelijkheden voor de ondernemer of de omwonenden, of om de mogelijkheden die het college nog had na alles wat er al gebeurd was?” Lamers vindt sowieso dat de gemeente beter in gesprek kan gaan met burgers en ondernemers dan met juristen.

De kwestie rond de vergunning voor het paviljoen op het Deltaplein komt naar verwachting over enkele maanden terug op de agenda van de gemeenteraad. Die buigt zich dan over de aanpassing van het bestemmingplan waarin een groter horecabedrijf mogelijk gemaakt moet worden.  tot die tijd kan Hudson een deel van het pand niet voor horeca gebruiken.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×