(Foto's heropening: Reanne van Kleef, foto's nieuw interieur: DELA)

Vernieuwd Rhijnhof open na grote verbouwing

Het compleet vernieuwde crematorium en uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden heeft na een verbouwing van ruim 1,5 jaar de deuren geopend. Rhijnhof heeft nu twee sfeervolle aula’s, twee rouwkamers en ook is er een tweede oven geplaatst waardoor crematies niet meer ’s avonds laat hoeven plaats te vinden.


Reanne van Kleef sprak tijdens de heropening met locatiemanager Rob Mewe van Rhijnhof en adjunct directeur Chris Beaulen uitvaartdiensten van DELA.

De twee aula’s verschillen van grootte. De Jan Steen Aula biedt plaats aan 150 gasten en de intiemere Boerhaave Aula aan 75 mensen. In één van de rouwkamers kunnen nabestaanden dag én nacht in huiselijke sfeer bij hun overleden dierbare zijn.

Kwaliteitsslag

“We hebben een kwaliteitsslag gemaakt in uitstraling en comfort voor alle gasten die gebruik maken van Rhijnhof”, zegt locatiemanager Rob Mewe. “Denk alleen al aan een verzorgingsruimte, een tweede koffiekamer, een moderne luisterlus voor slechthorenden en de modernste audiovisuele middelen.”

Het team op Rhijnhof is er al helemaal thuis. Mewe: “Onze gasten stonden met hun wensen al centraal, elke dag stellen wij alles in het werk om de verwachtingen te overtreffen. Ook krijgen de nabestaanden nu nog meer mogelijkheden om een datum en tijdstip te kiezen voor het afscheid van hun dierbare. En de aula- en koffietijden zijn verlengd naar twee keer een uur. Zonder extra kosten.”

De crematieruimte, waar jaarlijks zo’n 1600 crematies plaatsvinden, is uitgebreid met een tweede oven. Dit betekent niet méér crematies, maar wel verbeterde werktijden voor de medewerkers. Mewe: “De verbouwing is anderhalf jaar vertraagd door allerlei externe factoren. Niet ideaal, maar het gaf ons ook tijd om alles goed te doordenken en af te wegen. Het heeft uiteindelijk voor de wijde omtrek van Leiden toekomstbestendig crematorium en uitvaartcentrum opgeleverd op een bijzondere plek.”

Geld voor jeugdhospice Xenia

Toen duidelijk werd dat het oude gebouw van Rhijnhof plaats zou maken voor een nieuw gebouw, besloot het personeel om zoveel mogelijk van het oude interieur te verkopen voor een goed doel. Het goede doel dat werd gekozen is jeugdhospice Xenia. Tijdens de feestelijke heropening werd een cheque van 1600,00 euro overhandigd.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×