VVD Voorschoten blij met inzet Klijnsmagelden aan Stichting Leergeld

2

De VVD in Voorschoten kan zich volledig vinden in de toekenning van de Klijnsmagelden aan de Stichting Leergeld Voorschoten. Wethouder Nanning Mol maakte eerder deze week bekend op de valreep nog 40.000 euro van de rijksmiddelen beschikbaar te stellen voor de ondersteuning van gezinnen met een minimuminkomen.

“Uit de in september gehouden Sociale Conferentie is helder geworden dat arme gezinnen vaak te weinig geld hebben voor goede schoolspullen of om hun kinderen te laten sporten,”zegt VVD-raadslid André in ’t Veen. “De Stichting Leergeld kan uitstekend deze kinderen helpen. Niet door geld over te maken maar door echt de juiste schoolspullen aan te schaffen of door de contributie te betalen. Dan wordt het geld ook niet aan andere dingen besteed.”

In ’t Veen vindt het daarom een goede actie van wethouder Mol om de gelden ter beschikking te stellen aan de Stichting Leergeld Voorschoten.

Delen
LeidenWalk

2 reacties

  1. Wat een grapjas dit raadslid. Onder Rutte I en II is de doelgroep waar we het hier over hebben (gezinnen met kinderen op minimum bestaansnivo) er financieel aanzienlijk op achteruit gegaan. Veel mensen zijn in de schuldenproblematiek terecht gekomen. De zogenaamde Klijnsmagelden zijn bedoeld voor de begeleiding van mensen om ze te helpen uit de schulden te komen, niet om het leergeld mee te bekostigen. Gemeenten hebben daar andere middelen voor tot hun beschikking zoals de inzet van hun minimabeleid. Alleen, dit is juist waar partijen als de verRutte VVD (en ook het CDA) nu juist op willen bezuinigen, omdat het volgens hen ‘té ruimhartig is’.(zie bv. het verkiezingsprogramma van de VVD afdeling Leiden voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018) Dit soort raadslieden weet helemaal niet hoe het werkt in de praktijk, al is het alleen al omdat ze zelf nooit in zo’n ermarbelijke persoonlijke situatie hebben verkeerd. Alsof dat minimabeleid trouwens zoveel voorstelt. Het gaat vaak maar om tientjeswerk en echt niet om honderden euro’s op jaarbasis. Daar wordt je echt niet rijk van.

    En waar blijft de €1000,— die de partij van In ‘t Veen onder Rutte II aan iedere werkende had beloofd? Gelooft iemand deze nepliberalen eigenlijk nog? Het wordt echt tijd dat deze partijkartels bij volgende verkiezingen langzaamaan opgeruimd worden en het vestand bij de kiezers de overhand krijgt i.p.v. als een stelletje makke schapen achter loze verkiezingsbeloftes aan te lopen.

    • Zie bv. hier hoe VVD over minima denkt: http://bit.ly/2Bsccou . “Wanneer mensen ondanks alle steun nog steeds hun huur niet kunnen betalen, dan is er waarschijnlijk wat anders aan de hand.”(…) Goh, misschien kunnen we dit soort achterlijke beredeneringen voortaan ook hanteren voor uitgerangeerde en afgeserveerde VVDers. Als ze ondanks hun partijkartel en smeermiddelen als wachtgeld nog niet aan een normale baan kunnen komen dan is er waarschijnlijk wat anders aan de hand. Kuch!

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.